Условия за ползване

Настоящият документ съдържа Общите условия и политиката за сигурност и защита на данните, съгласно които "Грета 56" ЕООД предоставя Услуги на потребителите си посредством Интернет магазина www.ПУШКОМ.com. Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уебсайт, се счита, че приемате и сте съгласни с посочените условия.


ОБЩИ УСЛОВИЯ

"Грета 56" ЕООД, като създател и собственик на този интернет сайт www.ПУШКОМ.com ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел.

Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

С поръчката на продукти от www.ПУШКОМ.com, Вие декларирате, че сте запознати с общите условия на сайта, както и с естеството на продуктите, които поръчвате. Декларирате също така, че сте навършили 18 години и че сте запознати, че всички продукти, които закупувате са консумативи и не подлежат на гаранционно обслужване (с изключение на тези, за които изрично е записан такъв в описанието им на този сайт). Изключение се допуска само за продукти, които са дефектни в момента на получаване. Поради естеството на някои продукти (като никотинови разтвори, празни и заредени пълнители) не се допускат рекламации, замяна или връщането им от хигиенна гледна точка. Моля уверете се, че продуктът който поръчвате е този който Ви е необходим, а ако не сте сигурни - свържете се с нас за да го обсъдим и потвърдим ! www.ПУШКОМ.com не може и не се ангажира да Ви гарантира 100% удовлетвореност от продукта, който поръчвате, тъй-като всеки клиент е строго индивидуален. www.ПУШКОМ.com не може и не иска да Ви гарантира, че чрез продуктите, които предлагаме, ще откажете тютюнопушенето. Това е въпрос на воля на всеки един клиент. Продуктите, които предлагаме можете да използвате както като помощно средство за отказване на цигарите, така и само за пушене на места, на които тютюнопушенето е забранено от закона.


Представяни продукти и услуги

Информацията за стоките в Сайта е разпределена по видове групи и подгрупи;
В страницата (линка) към всеки артикул, посочен в Сайта, е предоставена информация относно цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на извършването на информиран избор от Потребителите при покупката на продукта.www.ПУШКОМ.com си запазва правото да публикува имена, модели и друга информация за стоки на Английски език, когато:
а) Съществува опасност с превода и да се изгуби ценна информация относно характеристиките на стоката;б) Няма общоприета еднозначна терминология на Български език;
Всички цени, посочени на сайта, са в Български Лева и с включен ДДС.www.ПУШКОМ.com има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги, цени и други характеристики на стоките и Потребителите се считат информирани за посочените промени от датата на публикуването им. Информацията за част от публикуваните продукти е възможно да не е актуализирана, но във всички случаи Потребителите ще бъдат уведомени в случай на извършена поръчка на Сайта с форма за on-line покупки преди доставката им за неактуализирана информация на Сайта, свързана с поръчаните продукти.www.ПУШКОМ.com не носи отговорност ако поради технически или технологичен проблем, или липса на нужните материали, не успее да изпълни извършената на Сайта поръчка.


Закупуване на продукти

Потребителят има право да поръчва всички продукти, посочени в този Сайт. При извършване на поръчката Потребителят има право да избере вида на стоките и количеството им, начина и сроковете за доставка,според предложените на Сайта възможности.По всяко време преди окончателното потвърждение на Поръчката с попълването на формата за on-line покупки, Потребителят има право да извършва промени в избраните от него стоки и услуги.При извършвае на поръчка на Сайта Потребителят влиза в договорни отношения с "Грета 56" ЕООД, касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия, поръчката се смята за окончателно извършена след получаване на потвърждение на поръчката по телефон/имейл, следвайки инструкциите, посочени в Сайта.


Правила за връщане на продукти

Преди да върнете даден продукт задължително се свържете с нас за да уточним причините за връщането.

Всеки потребител може да върне закупения от него продукт в 14 дневен срок, съгласно чл. 50 от ЗЗП. Това не важи за продуктите, попадащи под чл. 57 от ЗЗП ("..запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето..."). За целта може да използвате формата за рекламации тук

Ако решите да върнете продукт, закупен от нашия онлайн магазин, то ще трябва да заплатите разходите по доставката.

Ако връщате гаранционен продукт за рекламация, разходите за доставката ще са за ваша сметка.

Ако решите да върнете стартов комплект, сумата на използваните от Вас консумативи (изпарителни глави, мундщуци, течности и т.н.) не се възстановява.

Ако решите да върнете продукт по куриерска фирма, НЕ слагайте наложен платеж на пратката. Ако пратката е с наложен платеж, то тя ще ви бъде върната.

Освен това, ако сте се възползвали от услугата безплатна доставка, разходите за изпращане ще бъдат за Ваша сметка.

Може да прочетете подробни указания ТУК.

Алтернативно решаване на спорове - Органът за алтернативно решаване на потребителски спорове, в чийто обхват на дейност попадаме, е Комисията за защита на потребителите.

Може да използвате и платформата за онлайн решаване на спорове на ЕС.
 

Мнения за стоки

В страниците на този интернет сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки. www.ПУШКОМ.com не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. www.ПУШКОМ.com си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата или не са на Български език. При проблеми и жалби, използвайте формата за ВРЪЗКА С НАС.


Препратки към други Web сайтове собственост на трети лица

Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, вие ще излезете от този сайт. www.ПУШКОМ.com не контролира тези сайтове на тези лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. По този начин www.ПУШКОМ.com по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица , нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.


Промяна на цени на стоки

www.ПУШКОМ.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.ПУШКОМ.com има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.


Търговски марки

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.


ПОЛИТИКА ЗА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Защитата на личните Ви данни ни е важна. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно GDPR, Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт.


Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?

Когато пускате поръчка или ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт или ни пращате имейл, ние съхраняваме данните Ви, така че да можем да обработим поръчката Ви или искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!


Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и телефонен номер. Събираме и други данни с цел проследяване на поведение в анонимен вариант и анализ на интернет трафика - идентификатор на устройството (device ID), история на посетените страници в www.ПУШКОМ.com, използван уеб браузер. С тези данни не можем да ви идентифицираме пряко, те само ни помагат по-добре да разберем вашето поведение в този Сайт.

Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите договорни или преддоговорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на:

– обработващия плащането доставчик на платежни услуги,

– куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката и

– компании за анализ на потребителското поведение (предоставят се само анонимизирани данни за Вашето устройство,браузер и посетени страници в този Сайт; виж раздел Бисквитки и анализ на интернет трафика).

При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството (ЗСч) 10-годишен срок.


Сигурност на данните

Ние сме въвели подходящи мерки, за да предотвратим инцидентната загуба, употреба или неоторизиран достъп, промяна или предоставяне на Вашите лични данни. В допълнение, ние ограничаваме достъпа до Вашите лични данни до тези служители и трети лица, за които е налице необходимост да получат тази информация. Те ще обработват лични данни само въз основа на нашите инструкции и съгласно задължението си за конфиденциалност. 

Когато съхраняваме информацията при нас, тя се запазва физически на сървъри, собственост на „Интернет Корпорейтед Нетуъркс” ЕООД (ICN.bg). Компанията покрива изискванията на GDPR и като допълнение е сертифицирана по ISO/IEC 27001:2013 - международен стандарт за информационна сигурност.

Защитата на електронните данни от неправомерен достъп, повреждане, изгубване или унищожаване, извършени умишлено от лице или в случай на технически неизправности, аварии, произшествия, бедствия, др., се осигурява посредством:

- използване на сертификат, издаден от DigiCert Inc, за предоставяне на TLS шифрована връзка на всяка една страница от този Сайт;

- криптиране на личните ви пароли, съхранявани на сървъра; 

- въвеждане на пароли за компютрите, чрез които се предоставя достъп до личните данни, и файловете, които съдържат лични данни;


Бисквитки и анализ на интернет трафика

Нашият уеб сайт използва така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които се зареждат в браузъра и се съхраняват на Вашето крайно устройство. Те са безобидни. Използваме ги, за да поддържаме сайта си лесен за употреба. Някои „бисквитки“ остават съхранени на устройството Ви, докато не ги изтриете. Те ни позволяват да разпознаем Вашия браузър при следващото ви посещение в нашия Сайт.

Използваме „бисквитките“ на основание чл. 4а от Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и член 6, ал. 1, буква (е) GDPR.

Ако не сте съгласни с това, можете да откажете съхраняването, като настроите браузъра си така, че да Ви информира, когато някой сайт иска да запамети на устройството Ви „бисквитки“, а Вие съответно да ги приемате или не.

Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ във Вашия браузър може да ограничи функционалността на нашия сайт за Вас.

Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за Вас или лични данни, с които можем да ви идентифицираме пряко.Информацията се предоставя на доверени партньори, които работят по силата на конфиденциални споразумения. Чрез техните услуги и технологии имаме възможност да анализираме Вашето поведение и да подобрим работата на нашия Сайт. Тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Тези компании са:
 • Google със съответните свои продукти: Google Analytics, Google Adwords: https://privacy.google.com/ ;
 • Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;
 • Zendesk: https://www.zendesk.com/company/customers-partners/privacy-policy/;
 • OneSignal: https://onesignal.com/privacy_policy ;
 • Легитимният ни интерес по смисъла на GDPR се състои в подобряване функционалността на нашия сайт. Ценим личната неприкосновеност на потребителите си, поради което данните, които използваме за анализ на уеб трафика, биват анонимизирани от страна на доставчика на техническото решение.


  Нюзлетър, мейлинг

  Можете да се абонирате за нашия нюзлетър/мейлинг, като попълните формуляра на нашия сайт. За тази цел се нуждаем от Вашия имейл адрес и съгласието Ви да Ви пращаме съответните съобщения.

  Можете да се откажете от абонамента си за нашия нюзлетър/мейлинг по всяко време. Моля, изпратете отказа си на следния електронен адрес: support@pu6com.com. Веднага ще заличим данните Ви във връзка с изпращането на нашия нюзлетър/мейлинг.


  Вашите права

  Права на субектите на данни според GDPR - може да ги намерите в секция "GDPR инструменти" на Вашия профил
  • Право на достъп до личните Ви данни: имате право да получите потвърждение от нас дали се обработват лични данни за Вас и, ако случаят е такъв, имате право на достъп до личните данни и информация.
  • Право на поправка на лични данни: ако откриете, че личните данни, които обработваме за Вас, са неточни, имате право да ни накарате да коригираме тези лични данни.
  • Право на изтриване на лични данни (правото да бъдете забравени): при определени обстоятелства, като например ако личните Ви данни са обработени незаконно или сте оттеглили съгласието си (ако обработката на личните данни е базирана на съгласие), имате право да поискате и да получите изтриване на личните Ви данни от наша страна.
  • Право на ограничаване на обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в точността на личните Ви данни или сте възразили на легитимната ни цел за обработка на личните Ви данни, имате право да поискате да ограничим обработката на Вашите лични данни, докато не бъде намерено решение.
  • Право на възражение срещу обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в легитимния ни интерес да обработваме Вашите лични данни, имате право да възразите по съображения, свързани с конкретната Ви ситуация, срещу подобно обработване.
  • Право на преносимост на данни: ако личните Ви данни се обработват с автоматични средства по Ваше съгласие или с цел изпълнение на нашите договорни отношения, имате право да поискате да Ви предоставим личните Ви данни в машинно четим формат за прехвърляне към друг контрольор на данни.
  • Право на подаване на жалба в контролен орган: имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни от нас в съответния контролен орган.

  Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на лични данни.