Указания за отказ от покупка

Указания на ГРЕТА 56 ЕООД, ЕИК:‎103876804 със седалище гр. Варна жк. Вл.Варненчик, бл.214,вх.3,ап.69 за отказ от покупка, извършена от разстояние:

 

ВАЖНО: Отказ от покупка не е възможен за употребявани продукти или за продукти, които след доставката им са били разпечатани и не могат да бъдат върнати по здравни / хигиенни причини

 

I. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок от 14 календарни дни, считано от датата, на която Вие или Ваш упълномощен представител сте получили продукта.

 

II. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за желанието си да се откажете от закупената стока, както и да ни предоставите Вашето име, географски адрес и, ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес.

 

По Ваш избор можете да ни уведомите за желанието си да се откажете от договора чрез:

1. попълване на формуляра за отказ от покупка на електронната ни страница: www.pu6com.com, може да го намерите ТУК

2. чрез попълване и подаване на стандартния формуляр за отказ в писмена форма, може да го намерите ТУК, на следния адрес: гр. Варна, ул. Марко Балабанов 34 или

3. по друг начин, в това число – чрез писмо, изпратено до нас по пощата, факс или електронна поща и други.

За да спазите срока за отказ от договора е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

 

III. Действие на отказа

Всеки потребител може да върне закупения от него продукт в 14 дневен срок, съгласно чл. 50 от ЗЗП. Това не важи за продуктите, попадащи под чл. 57 от ЗЗП ("..запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето...").
Ако решите да върнете продукт, закупен от нашия онлайн магазин, то ще трябва да заплатите разходите по доставката. Ако решите да върнете стартов комплект, сумата на използваните от Вас консумативи (изпарителни глави, мундщуци, течности и т.н.) не се възстановява.

Ако връщате гаранционен продукт за рекламация, разходите за доставката ще са за ваша сметка.
Ако решите да върнете продукт по куриерска фирма, НЕ слагайте наложен платеж на пратката. Ако пратката е с наложен платеж, то тя ще ви бъде върната.
Освен това, ако сте се възползвали от услугата безплатна доставка, разходите за изпращане ще бъдат за Ваша сметка.


IV. Отговорност на потребителя

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

За избягване на всякакво съмнение, за да се уважи правото на отказ, необходимо е, наред с останалите законови изисквания за правото на отказ, да са налице кумулативно и следните изисквания:

  • върху стоката не трябва да има каквито и да били следи от употребата й по предназначение;
  • стоката трябва да бъде в търговски вид, който позволява стоката да бъде предложена за повторна продажба без да се налага предлагането й на по-ниска цена в сравнение с първоначалната й продажба;
  • потребителят е длъжен да върне продукта в оригиналната, изцяло запазена опаковка;

V. Не се приема отказ от продажбата на стоки, които:

  • са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на клиента;
  • са употребявани по предназначение или на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето,
  • на стоки с кратък срок на годност;
  • в останалите случай по чл. 57 от ЗЗП.
VI. Алтернативно решаване на спорове

Органът за алтернативно решаване на потребителски спорове, в чийто обхват на дейност попадаме, е Комисията за защита на потребителите.

Може да използвате и платформата за онлайн решаване на спорове на ЕС.