Електронните цигари: по-здравословната алтернатива

Автор ПУШКОМ 06/06/2016 0 Коментар(и)

Британската докторска кралска колегия публикува на сайта си материал, в който се изказва положително за електроните цигари. Според лекарите вредата от никотиновите инхалатори не надвишава и 5% от вредата, която нанасят обикновените цигари. Мнението, че електронните цигари могат да накарат човек да пропуши истински, също претърпя крушение. Министерството на здравеопазването казва, че още е рано да говорим за абсолютна безвредност, но съветва гражданите си да преминат към подобни никотинови инхалатори, ако пушат.

 

През това време Европейският съюз разглежда ограниченията около съдържанието на никотин в електронните цигари, а докторите са абсолютно против. Просто ако хората, които искат да преминат към електронни цигари, не получат обичайната си доза никотин, те ще се върнат към стария си вреден навик - истински цигари.

 

Във Великобритания дори разглеждат възможността да се отпускат електронни инхалатори от здравната каса, но само ако лекарят прецени, че пациентът се нуждае да спре цигарите и има перспектива да се излекува от вредния навик. Иначе казано, пациентът ще трябва да показва, че с времето количеството на никотина в инхалатора и кръвта му намалява.